Φλωρίδης: Απολύτως κατάλληλος ο χώρος για τη δίκη των Τεμπών - Θα μπουν μόνο όσοι ορίζει ο νόμος
«Απολύτως κατάλληλο» χαρακτήρισε τον χώρο που έχει διαμορφωθεί για τη διενέργεια της δίκης του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης μετά τις αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν κατά την έναρξη της διαδικασίας στις 23 Φεβρουαρίου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι «ο χώρος είναι απολύτως κατάλληλος, θα αποδειχθεί στη συνέχεια».
«Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην αίθουσα. Είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στην Ελλάδα. Σε μικρότερη αίθουσα έγιναν δίκες μεγαλύτερες από αυτήν, όπως η δίκη για το Μάτι που είχε 104 θύματα» υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.
«Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος της αίθουσας. Ο χώρος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτής της δίκης με βάση την εμπειρία της μεγαλύτερης αίθουσας που υπήρχε στη χώρα. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι αυτή η δίκη δεν ξεκίνησε όπως έπρεπε να γίνει. Στα καθίσματα έπρεπε να καθίσουν όλοι οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι. Από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν μόνο οι τρεις. Στην αίθουσα μπήκε κόσμος χωρίς κανέναν έλεγχο» σημείωσε.
«Την 1η Απριλίου θα μπουν μόνο αυτοί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή οι δικηγόροι, οι συγγενείς – διάδικοι. Η αστυνομία θα κάνει την ταυτοποίηση» δήλωσε.
Έκανε επίσης γνωστό πως οι αστυνομικές Αρχές θα κάνουν ελέγχους σε δύο διαφορετικά σημεία της αίθουσας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: «Το κράτος επιχειρεί δίκη κεκλεισμένων θυρών» - Ανακοίνωση συγγενών θυμάτων
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Εύβοιας: Ήχησε το 112 για εκκένωση
14:00
Απάτη «καρουζέλ» 46,9 εκατ. εξιχνίασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα - Πώς δρούσε το κύκλωμα
13:40
Έχασαν... το δρόμο για τη Γαλλία 20 τόνοι Έμενταλ αξίας 80.000 ευρώ
13:30
Στουρνάρας για ελληνική οικονομία: Σύνεση και επενδύσεις η λύση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
13:16