Η Ελλάδα εκπαιδεύεται από τις ΗΠΑ στις επιστροφές παράνομων μεταναστών
Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο λιμάνι του Λαυρίου από τη νότια Κρήτη, για να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας, στην Αθήνα.
Antonis Zouridakis / SOOCΞεκίνησε επισήμως σήμερα 27/3, με τη διεξαγωγή του πρώτου ενημερωτικού σεμιναρίου η ενημέρωση και εκπαίδευση των υπηρεσιών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την εντατικοποίηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας για τη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση, ενώ η πρωτοβουλία υλοποιείται κατόπιν απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε η ψηφιακή εφαρμογή Customs Border Protection Home, την οποία χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο των διαδικασιών επιστροφών. Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη εφαρμογή συμβάλλει στην οργάνωση αξιοπρεπών και εθελοντικών επιστροφών, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα των σχετικών διαδικασιών.
Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπογραμμίζει ότι πρόθεση τόσο του ίδιου όσο και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκταθεί και «σε άλλους κρίσιμους τομείς της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των συνόρων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ΗΠΑ θα απελαύνουν 25 μετανάστες την εβδομάδα στην Κόστα Ρίκα
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας
Νέο περιστατικό με μετανάστες νότια της Κρήτης - Αποβιβάστηκαν 57 άτομα
Εντοπίστηκε για πρώτη φορά γαλαξίας με τρεις ενεργές μαύρες τρύπες, στα πρόθυρα σύγκρουσης
09:05
«Καμίνι» και το βράδυ η Αττική με 33άρια: Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες - Πότε υποχωρεί ο καύσωνας
08:56
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών
08:53
Χάρι και Μέγκαν: Η επιστροφή στη Βρετανία και η «μάχη» για ένα brand με διάρκεια
08:40