Αυτό το συνέδριο ποιος θα το πάρει;
Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSIΑν έχει διαφύγει της προσοχής σας το ΠΑΣΟΚ είχε συνέδριο και αυτό το συνέδριο ήταν κρίσιμο καθώς εισερχόμαστε σε λίγους μήνες σε προεκλογική χρονιά.
Στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι θα έχουν την ίδια ηγεσία, την ίδια ηγετική ομάδα και φυσικά τον ίδιο στόχο που είναι να πέσει η ΝΔ από την κυβέρνηση. Δηλαδή ακριβώς η ίδια εικόνα που υπήρχε για το κόμμα πριν αρχίσει το συνέδριο. Στο συνέδριο επίσης μάθαμε όχι με ποιους θα συνεργαστεί το κόμμα, αλλά με ποιους δεν θα συνεργαστεί και αυτή είναι η ΝΔ. Αυτό ήταν το μείζον, αποφασίστηκε – για την ακρίβεια διατυπώθηκε- και όλα επιστρέφουν στην πολιτική κανονικότητα.
Ποιος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου; Ελάχιστοι. Όχι γιατί έχει μειωμένη απήχηση το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί εδώ και πολλά χρόνια, οι εσωκομματικές διαδικασίες, τα «συνέδρια» και τα «όργανα» αφήνουν παγερά αδιάφορο τον κόσμο. Κανένα συνέδριο δεν έχει κινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών εδώ και δεκαετίες. Με εξαίρεση ίσως το τελευταίο του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε με όρους reality με τον μέχρι τότε πρόεδρο να εκπαραθυρώνεται και με σκληρή «πόρτα» στην είσοδο».
Η αδιαφορία του κοινού δεν περιορίζεται μόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι γενική. Δεν θα ακούσεις κανέναν να σου μιλά συνεπαρμένος για τον προσυνεδριακό διάλογο στη ΝΔ, γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν γνωρίζει πως γίνεται καν.
Τα συνέδρια πλέον δεν παράγουν πρωτογενές πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι μια άσκηση ισορροπιών, που αφορά κυρίως όσους βρίσκονται στην αίθουσα. Πλην όμως τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται εκτός αυτής και οι πολιτικοί οφείλουν να το γνωρίζουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανδρουλάκης στο TikTok: Οι καφέδες, τα σκαρπίνια και η δελεαστική πρόταση που απάντησε «όχι»
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε ο Ανδρουλάκης για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες
Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο μαθητές από σχολείο της Βούλας - Πιθανή η επιστροφή τους με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού (vid)
09:18
ΥΠΕΞ για το μπλόκο στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Το status quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους
09:17
Παναγόπουλος: Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία ΓΣΕΕ - Δεν είχα υποχρέωση να υποβάλω Πόθεν Έσχες
09:16
ΔΟΑΕ: Εργοστάσιο παραγωγής βαρέος ύδατος του Ιράν δεν λειτουργεί έπειτα από επίθεση
09:16