Κοινοβουλευτικές πηγές ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχει έρθει η δικογραφία στη Βουλή» - Ποια η διαδικασία
Άποψη της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής
INTIMEΚαμία ενημέρωση δεν έχει λάβει η Βουλή για τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που ζητά άρση ασυλίας 11 βουλευτών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.
«Δεν έχει έρθει το παραμικρό στη Βουλή. Ούτε τηλέφωνο δεν έχει γίνει. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία ορατότητα για το πότε θα έρθει η δικογραφία. Είναι αδύνατον να ξέρουμε πότε θα έρθει, τι θα λέει» αναφέρουν οι πηγές χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν πως «η διαδρομή είναι ξεκάθαρη: Πηγαίνει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ακολούθως στον υπουργό Δικαιοσύνης, κι εκείνος θα στείλει αντίγραφο στη Βουλή με διαβιβαστικό».
Στη βάση αυτή «όταν έρθει η δικογραφία, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Εαν αφορά υπουργούς θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια και ακολούθως θα δοθεί πρόσβαση στους βουλευτές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο».
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «όσον αφορά τους βουλευτές, η διαδικασία του άρθρου 62 του Συντάγματος είναι επίσης σαφής. Θα διαβιβαστεί στον Γιώργο Γεωργαντά, πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας και θα ενημερωθούν τα μέλη της επιτροπής, η οποία και θα συνεδριάσει σχετικώς. Ακολούθως θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να αποφασίσει το Σώμα (εντός 90 ημερών)».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτές ζητούσαν επιδοτήσεις για ψηφοφόρους τους - Στο μικροσκόπιο τηλεφωνικά ντοκουμέντα
Άρση ασυλίας 11 βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά η ευρωπαϊκή εισαγγελία
Δικηγορικοί Σύλλογοι: «Καταδικαστέα κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
18:34
Το Ιράν δεν επιβεβαιώνει παρουσία στις συνομιλίες με ΗΠΑ - Το Πακιστάν ζήτησε παράταση εκεχειρίας
18:30
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
18:28
Θρίλερ στην Κρήτη: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - «Χτενίζουν» την περιοχή
18:28