ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Δ. Κρεμαστινός

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Δ. Κρεμαστινός

Θετικά «βλέπει» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σημείωσε πως η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να δείξει συναίνεση.

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει λύση ιδίως στο θέμα της διαπραγμάτευσης, εκτίμησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να κινηθούν και τα άλλα κόμματα που έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μπορούσαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους, ανέφερε ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0. «Αν είχαμε όλοι επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε πιθανόν και για τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε στην κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε πως αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είχαν μπει στη Βουλή, τότε το ΠΑΣΟΚ θα επιδείκνυε την απαιτούμενη συναίνεση. Ο κ. Τσίπρας όμως προτιμά περιέργως τους ΑΝΕΛ με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα συνευρίσκονταν, σημείωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Με αφορμή την θετική ψήφο του κόμματός του στην Διάσκεψη των Προέδρων που έγινε τη Δευτέρα με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απομονωθεί, προσθέτοντας πως «δεν θα πρέπει να δείχνει μικροψυχία, ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή για το τηλεοπτικό τοπίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ