ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ.

Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί».

«Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

«Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.

Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση. Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος

Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1975 διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου και το 1976 Πρωτοδίκης. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών το 1989, στο βαθμό του Εφέτη το 1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών το 2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη το 2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου το 2011.

Το 2014 εκλέχθηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ