ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γ. Κατρούγκαλου στον Π. Παραρά για την Επιτροπή Διαλόγου

Επίθεση Γ. Κατρούγκαλου στον Π. Παραρά για την Επιτροπή Διαλόγου
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση κατά του καθηγητή Πέτρου Παραρά εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή άρθρο του πρώτου στην εφημερίδα Καθημερινή, σχετικά με την συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα. Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ανακρίβειες σε όσα ισχυρίζεται ότι διαμείφθηκαν μεταξύ τους στην Επιτροπή Διαλόγου, επισημαίνοντας ότι είχε άλλη εικόνα για εκείνον.

Συγκεκριμένα, του καταλογίζει ότι ουδέποτε δήλωσε εκεί, όπως ισχυρίζεται, ότι «μάχεται την κυβέρνηση», πράγμα που αυταπόδεικτα προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή στην Επιτροπή.

Τα βέλη του υπουργού Εργασίας στράφηκαν και κατά της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας, όπως είπε, είναι τέτοια η εμμονή να μη συγκροτηθεί το ΕΣΡ, «ώστε εκ των υστέρων ασκήθηκαν πιέσεις σε έναν ευάλωτο άνθρωπο όχι να προβεί σε μια αχρείαστη δήλωση νομιμοφροσύνης στη ΝΔ, αλλά για να δημιουργηθεί ακόμη ένας αντιπερισπασμός υπέρ της διαπλοκής».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου

«Είδα με έκπληξη στην εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευμα του καθηγητή κ. Π. Παραρά με τον απολογητικό τίτλο «Εγώ μηδέποτε μήδισα», σχετικά με τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα. Όσα ισχυρίζεται ο κ. Παραράς ότι διαμείφθηκαν μεταξύ μας -και εμπλέκουν και τρίτους, ως μη όφειλε- είναι ανακριβή, αλλά μάρτυρες δεν υπάρχουν. Έτσι είναι οι συνομιλίες μεταξύ ανθρώπων εμπιστοσύνης, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι τέτοιοι.

Αλλά όσα ισχυρίζεται ο καθηγητής ότι είπε ενώπιον του Πρωθυπουργού, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου, ειπώθηκαν μπροστά σε πολλούς και μνήμονες. Προφανώς ουδέποτε δήλωσε εκεί, όπως ισχυρίζεται, ότι «μάχεται την κυβέρνηση», πράγμα που αυταπόδεικτα προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή στην Επιτροπή, αλλά παραιτήθηκε την άλλη μέρα, μετά το θόρυβο των καταγγελιών για το -κατά τους κατηγόρους του- χουντικό παρελθόν του.

Αν είναι αποκαλυπτικό για κάτι το δημοσίευμα, δεν είναι ο απολογητικός του τόνος και η διαστροφή της πραγματικότητας. Είναι η αποστροφή από την υποτιθέμενη ομιλία του στην Επιτροπή Διαλόγου, όπου ισχυρίζεται ότι κατήγγειλε στον Πρωθυπουργό την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Φαίνεται ότι είναι τέτοια η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας να μη συγκροτηθεί το ΕΣΡ, ώστε εκ των υστέρων ασκήθηκαν πιέσεις σε έναν ευάλωτο άνθρωπο όχι να προβεί σε μια αχρείαστη δήλωση νομιμοφροσύνης στη ΝΔ, αλλά για να δημιουργηθεί ακόμη ένας αντιπερισπασμός υπέρ της διαπλοκής.

Προφανώς τέτοιοι μικροκομματικοί ελιγμοί δεν έχουν τύχη. Κρίμα μόνο για τον άνθρωπο. Άλλη εικόνα είχα για αυτόν. Ποτέ δεν είχα άλλη εικόνα για την παράταξή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ