ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Μιχάλη Σταθόπουλο προτείνει ο Στ. Θεοδωράκης για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον Μιχάλη Σταθόπουλο προτείνει ο Στ. Θεοδωράκης για πρόεδρο του ΕΣΡ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η  πρόταση του Ποταμιού για τη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Αν και χθες, στη Διάσκεψη των Προέδρων, υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για τον Ροδόλφο Μορώνη, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε σήμερα τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, για πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στη Σεβαστουπόλεως μιλούν για μια πρόταση ενωτική που στόχο έχει να άρει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης.

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος έχει ως εξής:

"Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν. Η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την Ευρωπαϊκή μας πορεία".

ΕΣΡ χωρίς κομματικά στελέχη

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Καλαμάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι άθροισμα κομματικών στελεχών και κάλεσε την κυβέρνηση στις τελικές της προτάσεις να μην συμπεριλάβει πρόσωπα που υπηρετούν σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις. Αυτό άλλωστε είναι και η επιταγή του Συντάγματος, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές συστήνονται για να λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην εκτελεστική και κυβερνητική εξουσία.

Ποιος είναι o Μιχάλης Σταθόπουλος

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το 1972 εξελέγη υφηγητής στη Νομική Σχολή Αθηνών, το 1976 έκτακτος καθηγητής αστικού δικαίου και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής για να αποχωρήσει τελικώς με τον τίτλο του Ομότιμου καθηγητή.

Tην περίοδο της μεταπολίτευσης διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ενώ το Μάιο του 1985 διορίστηκε υφυπουργός προεδρίας της κυβέρνησης. Το 1983 εξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1991. Το 2000 ανέλαβε τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ