Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης Άννα Παπαδοπούλου
Η Άννα Παπαδοπούλου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSIΤην αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστή με άρθρο της η Άννα Παπαδοπούλου, πρώην αναπληρωτής τομεάρχης δικαιοσύνης του κόμματος.
Στο άρθρο της στην εφημερίδα των Συντακτών καταγγέλει την ηγεσία του κόμματος για τη στάση της στο πρόσφατο συνέδριο.
Ζητά επίσης να υπάρξει σύγκλιση και συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις.
«Το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε ως μια πραγματική πολιτική διαδικασία, ικανή να ανοίξει τη συζήτηση και για τα παραπάνω θέματα. Δεν υπήρξαν συγκροτημένες ψηφοφορίες επί κειμένων, ούτε πραγματική εμβάθυνση στις στρατηγικές επιλογές της παράταξης» αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Αντίθετα, κυριάρχησαν προκατασκευασμένοι συσχετισμοί και μια μάχη μηχανισμών με βασικό στόχο την αναπαραγωγή και ισχυροποίηση της ηγετικής ομάδας. Τα συνέδρια, όμως, δεν είναι οι ομιλίες του αρχηγού και των πρωτοκλασάτων στελεχών, ούτε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Είναι πεδίο ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης και επεξεργασίας θέσεων» προσθέτει.
Παράλληλα τονίζει ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη για μια βαθιά ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ως μια νέα συλλογική προσπάθεια με κοινωνική γείωση, προγραμματική σαφήνεια και σχέσεις εμπιστοσύνης με όσους απομακρύνθηκαν ή απογοητεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Κατέληξε ο 78χρονος που έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Χαλκίδα
14:36
Πάτρα: 14χρονος αναρριχήθηκε σε λούκι, «άνοιξε» σπίτι ηλικιωμένης και άρπαξε κοσμήματα χιλιάδων ευρώ
14:23
The Weeknd: «Δεν θα εξαφανιστώ ποτέ» – Παραμένει «ζωντανή» η περσόνα του
14:15
Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών (17/8): Σε υψηλό κίνδυνο αύριο Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές
14:09