ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Να έχουμε ΕΣΡ έως τη Δευτέρα αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος

Β. Λεβέντης: Να έχουμε ΕΣΡ έως τη Δευτέρα αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις εξελίξεις με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ αλλά και τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές σχολίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Φωνής των Ελλήνων» στη Φλόριντα.

Σε ότι αφορά το ΕΣΡ, ο κ. Λεβέντης είπε για μια ακόμη φορά πως πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα και δεσμεύτηκε το κόμμα του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέχρι την Δευτέρα. Δεν μπορεί όπως είπε να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με την σύσταση του ΕΣΡ την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή. «Εκτιμώ ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Και τώρα λίγες ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, δεν εννοώ βεβαίως από το δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους Γ. Μπιλιράκη και T. Γκρίς».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι προσβλέπει η επίσκεψη Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για την χώρα μας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Βεβαίως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, πρέπει όμως και εμείς να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ