ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ για τις δηλώσεις Φίλη

Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ για τις δηλώσεις Φίλη
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποφασισμένη να διατηρήσει στην επικαιρότητα το «θέμα Φίλη» μετά και τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι η ΝΔ, η οποία όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην επίκαιρη επερώτηση που υπογράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας Νίκο Παππά, ως αρμόδιου για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής,υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις Φίλη υπονόμευσαν την πολιτική της χώρας και αξιοποιήθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται και δεν τολμά να πάρει την ξεκάθαρη και έντιμη θέση της αποπομπής ή της αποδοχής των θέσεων του (σ.σ. Νίκου Φίλη)» και προσθέτουν πως παρά τις μεγάλες αντιδράσεις ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις ίδιες θέσεις και στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, «ισχυριζόμενος ότι μπορεί να έχει για το ίδιο θέμα δύο θέσεις: μια ως υπουργός και μια ως πολίτης». Σημειώνουν ωστόσο, πως «όπως και σε κάθε δημόσια παρουσία του, ομιλεί ως υπουργός που δεσμεύει τη χώρα και όχι ως πολίτης».

Η ΝΔ επερωτά το Νίκο Παππά εάν συμφωνεί με την εκτίμηση πως οι δηλώσεις Φίλη έβλαψαν τη διεθνή διάσταση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων και συνηγόρησαν υπέρ των σχετικών απόψεων της Τουρκίας, εάν συμφωνεί ότι θα χρησιμοποιηθούν ως αντεπιχείρημα από την Τουρκία στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και εάν θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ