ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαγιάννης στην εξεταστική: οι τράπεζες μας έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό

Σαλαγιάννης στην εξεταστική: οι τράπεζες μας έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Οι τράπεζες μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό, με επιβάρυνση τόκων και ποινών ύψους 15 εκατ. ευρώ το χρόνο», ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Σαλαγιάννης παρομοίασε τα δάνεια των κομμάτων με χιονόμπαλα που τρέχει στην πλαγιά, εκτιμώντας πως κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το πότε θα αποπληρωθούν τα χρέη. «Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για κανένα δάνειο, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κρίση και ποια θα είναι τα ποσοστά του κάθε κόμματος στις επόμενες εκλογές», απάντησε στο ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα πότε θα αποπληρώσει το ΠΑΣΟΚ το χρέος του που αγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ.

Παραδέχθηκε πάντως, ότι προ κρίσης τα κόμματα δανείζονταν για να εξυπηρετήσουν τις υπερβολές και τις υπερβάσεις τους και οι τράπεζες χορηγούσαν με ευκολία δάνεια, καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε περιορίσει τις δαπάνες του το 2006 και 2007. Η επιστροφή πάντως, των γραφείων στη Χαριλάου Τρικούπη από την Ιπποκράτους (με ενοίκιο 1 εκατ. τον χρόνο) μείωσε το κόστος στα 35.000 το χρόνο.

Στην έναρξη της συζήτησης και ενόψει της κατάθεσης την ερχόμενη εβδομάδα του μάρτυρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να κατατεθούν οι συμβολαιογραφικοί τίτλοι κτήσης του κτιρίου της Κουμουνδούρου και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους αρχικούς ιδιοκτήτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ