Η Βουλή γίνεται «πράσινη» για δύο μέρες
Η Βουλή απόψε και το βράδυ του Σαββάτου, «πρασινίζει», με στόχο να σηματοδοτήσει την έναρξη ισχύος της διεθνούς Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή. Το κοινοβούλιο θα φωταγωγηθεί με πράσινο χρώμα και θα ανταποκριθεί έτσι σε πρόταση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.
Η Συμφωνία των Παρισίων, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Με κεντρική επιδίωξή της τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί ένα διαρκές, δεσμευτικό και διαφανές νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Ας σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ήταν τουλάχιστον 55 χώρες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων, να έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ τα έγγραφα επικύρωσής της. Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν από κοινού την κύρωση της συμφωνίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016.
Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
22:39
Νορβηγία: Δύο σκιέρ έχασαν τη ζωή τους σε χιονοστιβάδα
22:26
Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά τα τεχνικά προβλήματα
22:18
Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου - Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ «εάν υπάρχει σκιά»
22:04