ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποδοκιμάστηκε ο Φίλης στα Χανιά (pics)

Αποδοκιμάστηκε ο Φίλης στα Χανιά (pics)
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΕΛΜΕ και φοιτητές, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στα Χανιά για το Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Βασίλης Λιόντος, και εκπρόσωποι φοιτητών, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της παιδείας, σημειώνοντας ότι «με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, η οποία διαλύει την δημόσια εκπαίδευση, καταργούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνουν εργασιακό μεσαίωνα για τους πολίτες».

ΦΙΛΗΣ 1

(Πηγή φωτογραφίας zarpanews.gr)

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ για δείξουμε την αγανάκτηση μας, για όσα βιώνουμε, στα Ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια».

ΦΙΛΗΣ 2

(Πηγή φωτογραφίας zarpanews.gr)

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο του Νίκου Φίλη, στο χώρο του συνεδρίου, καθηγητές και φοιτητές, ύψωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Κελαϊδής, ανέφερε στον κ. Φίλη, ότι η παιδεία έχει καταστραφεί λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΙΛΗΣ 3

(Πηγή φωτογραφίας zarpanews.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ