ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βασιλειάδης: Από την «λίστα Μπόργιανς» στην κάθαρση του ποδοσφαίρου

Γ. Βασιλειάδης: Από την «λίστα Μπόργιανς» στην κάθαρση του ποδοσφαίρου

 Ίσως, η υπόθεση της περίφημης λίστας Μπόργιανς να αποδειχτεί πολύ ευκολότερη από τον άλυτο γρίφο του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, από τη θέση του γενικού γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με συντονισμένες κινήσεις, συνεργάστηκε με τον Υπουργό εξωτερικών του κρατιδίου Βεστφαλίας – Ρηνανίας για να φέρει στις ελληνικές αρχές τη λίστα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης.

Από το 2004 διατηρεί δικό του γραφείο και ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Είναι αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε αναλάβει τον κομβικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ