ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οργή της Φωτίου για τον... ανασχηματισμό

Η οργή της Φωτίου για τον... ανασχηματισμό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολλά ήταν τα εμπόδια, οι δυσκολίες και οι "καραμπόλες" που είχε να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να προχωρήσει στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι ξεκλείδωσε μόλις συμφωνήθηκε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας. Μέχρι τότε ακούγονταν διάφορα ονόματα για τα άλλα υπουργεία στα οποία θα κρίνονταν οι καραμπόλες όπως το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος” σε μία από τις διαρροές για την θέση του υπουργού Εργασίας ακούστηκε το όνομα της Θεανώ Φωτίου η οποία χάρηκε πολύ που θα αναλάμβανε την ηγεσία του υπουργείου.

Στην πραγματικότητα κανένα μέλος της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα τοποθετηθεί στην θέση του υπουργού η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου. Όταν τελικώς ανακοινώθηκε το όνομα της νεαρής πρώην συμβούλου του Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Φωτίου έδειξε την απογοήτευση και την οργή της.

Κομματικά στελέχη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ασκούσαν έντονη κριτική στον ανασχηματισμό Τσίπρα κυρίως για την τοποθέτηση της επικεφαλής στο υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για απουσία σεβασμού προς την Θεανώ Φωτίου και την Ράνια Αντωνοπούλου ενώ παράλληλα καυτηρίασαν το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν άπειροι βουλευτές σε θέσεις κλειδιά όπως η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Σωκράτης Φάμελος στην θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ