ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Ο ανασχηματισμός έγινε για να βολέψει ο Τσίπρας τους δικούς του

Αδ. Γεωργιάδης: Ο ανασχηματισμός έγινε για να βολέψει ο Τσίπρας τους δικούς του
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη (φωτογραφία αρχείου)

Την εκτίμηση πως ο ανασχηματισμός έγινε για να βολέψει ο κ. Τσίπρας τους δικούς του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε χαρακτηριστικά «πως τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώθηκαν με ελάχιστες αλλαγές». Παράλληλα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές.

«Ζητάμε εκλογές γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παραμονή της παρούσης κυβέρνησης στην εξουσία, βλάπτει σοβαρά τη χώρα, μειώνει εξαιρετικά τις πιθανότητες μας να βγούμε εντός χρονοδιαγράμματος στις αγορές και να αποφύγουμε ένα ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο ή ακόμη χειρότερα και τη δραχμή», είπε.

Ενώ σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι φοβίες της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως τόνισε, «τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώθηκαν με ελάχιστες αλλαγές, αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες των λειτουργιών των υπουργών και των αναπληρωτών υπουργών, ακριβώς για να βολέψει ο κ. Τσίπρας τους δικούς του και να μπορέσει να διαχειριστεί τον όποιο πολιτικό χρόνο τού απομένει με τις μικρότερες δυνατές εσωκομματικές εντάσεις. Όμως το υπουργικό σχήμα το οποίο επέλεξε δεν είναι λειτουργικό και δεν αναμένεται να μπορέσει κάνει τίποτε ουσιαστικό για την ελληνική οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ