Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Νέα Αριστερά ο βουλευτής Φερχάτ Ναζήφ Οζγκιούρ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)Την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, από τη Νέα Αριστερά ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Βασίλης Βιλιάρδος, τονίζοντας ότι ο κ. Οζγκιούρ έστειλε σχετική επιστολή στο προεδρείο της Βουλής.
Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς αριθμεί 11 βουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής, για κόμμα που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές (όπως η Νέα Αριστερά), χρειάζονται 10 βουλευτές για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα.
Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, λίγα λεπτά μετά την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς, ο Φερχάτ Οζγκιούρ «έδειξε» ότι κατευθύνεται στο νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. «Θέλω να πάρω μέρος σε ένα εγχείρημα που θα αντανακλά τον προοδευτικό χώρο και όχι όπως είναι η αντιπολίτευση σήμερα», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι γίνονται πολλές διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Ξέρουμε το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η Νέα Αριστερά, έκανα το βήμα της ανεξαρτητοποίησης τηρώντας τις αρχές και τις αξίες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παραδώσει την έδρα του.
28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ» - «Η ελευθερία δεν χαρίζεται»
13:30
Συγκλονίζει επιζών από την τραγωδία στην Ισπανία: «Άνθρωποι εκτινάχθηκαν από τα τρένα»
13:18
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες
13:06
Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ισπανία από τη σύγκρουση τρένων: Πάνω από 50 οι νεκροί
12:57