ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: O Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος

Στ. Θεοδωράκης: O Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας (φωτογραφία αρχείου)

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ασκεί σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής».

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ.Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος. Τους ξαναδίνει δουλειές, τους ξαναφέρνει στα πράγματα».

Κάνοντας αποτίμηση των κυβερνητικών χειρισμών για την αδειοδότηση των καναλιών και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι οι χειρισμοί μιας κυβέρνησης που πιστεύει ότι η χώρα της ανήκει. Καταργεί μια ανεξάρτητη αρχή, παίρνει όλες τις εξουσίες της, αποφασίζει να κλείσει κανάλια και να δώσει άδειες σε κάποιους μόνο με κριτήρια οικονομικά. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν παίρνει κάποιος ένα κανάλι επειδή έχει μόνο μεγάλο πορτοφόλι».

Διερωτάται, επίσης, μήπως οι συνεχείς συζητήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν τελικά στόχο τον αποπροσανατολισμό από άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, όπως την οικονομία, την αξιολόγηση, τα ανοιχτά εθνικά θέματα.

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για μονοθεματική τηλεοπτική Δημοκρατία, η οποία όπως λέει είναι άλλο ένα κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δεν είναι στους σχεδιασμούς του κ.Τσίπρα, ωστόσο, επισημαίνει ότι η πιθανότητα ατυχήματος για την κυβέρνηση έρχεται όλο και πιο κοντά.

Για την αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών από τον Ερντογάν επισημαίνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του. «...Θέλει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Αν θέλει να έχει μία Ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να καταλάβει ότι αυτή εξαρτάται από τους Έλληνες. Αν πούμε εμείς όχι, το όνειρο του θα τελειώσει. Παράλληλα έχουμε ζητήσει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας κάτι που οι περισσότερες σύγχρονες χώρες διαθέτουν. Ενότητα μπροστά στα Εθνικά θέματα», είπε μεταξύ άλλων.

Για την κάμψη της απήχησης του Ποταμιού επισημαίνει ότι «η δυνητική επιρροή του Ποταμιού είναι περίπου 10%».

Για το «διαζύγιο» με τον Ι. Φωτήλα, ο πρόεδρος του Ποταμιού, είπε ότι δεν υπήρξε κανένα διαζύγιο. «Ο κ.Φωτήλας μας κάλεσε να πάμε ένας-ένας και όλοι μαζί στη Νέα Δημοκρατία. Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τραγικό. Είπε δηλαδή στους Αχαιούς που τον εξέλεξαν να εκπροσωπήσει το Ποτάμι: «Εσείς τελειώσατε, εγώ πάω ΝΔ». Και βέβαια διεγράφη. Όχι για τις απόψεις του αλλά για την ύβριν του». Επίσης, είπε ότι ο κ. Φωτήλας δεν πρότεινε τη συνεργασία με τη ΝΔ αλλά τη διάλυση του κόμματος και την προσχώρηση του Ποταμιού στη ΝΔ.

Ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι: «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις, η ΝΔ όμως είναι συντηρητικό κόμμα. Το τι θα επικρατήσει θα το δούμε».

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του διπολισμού ο οποίος συμπιέζει τα μικρότερα κόμματα ανέφερε: «Ο κόσμος στην Ελλάδα τα επενδύει κάθε φορά όλα στη μαγική δύναμη του πρώτου. “Να έρθει ο καινούργιος να μας λύσει όλα τα προβλήματα”. Έτσι την πάτησε η κοινωνία και με τον Τσίπρα. Θα πρέπει ίσως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα. Να μην δίνουμε λευκές επιταγές. Και να μην περιμένουμε ότι κάνοντας τα ίδια λάθη και ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα θα παράγουμε διαφορετικά αποτελέσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ