ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Κεντρώων: Οι ξένοι κρατούν τον Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα

Ένωση Κεντρώων: Οι ξένοι κρατούν τον Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό ασκεί η Ένωση Κεντρώων με αφορμή την ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η ‘Ενωση Κεντρώων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι ξένοι κρατούν τον κ.Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα και τα περνάει όλα στη Βουλή» και συνεχίζει λέγοντας ότι «με την είσοδο του 2017, θα τον πετάξουν έξω από την εξουσία».

«Εάν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ να το αντιληφθούμε; Η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, οι αλόγιστες δαπάνες του Δημοσίου, η έλλειψη του σθένους για προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων προς καταπολέμηση της ανεργίας, όλα αυτά τώρα τα αντελήφθησαν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ;» υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων.

«Οι μεγάλες φωνές του κ. Τσίπρα για τη μείωση του χρέους και την είσοδο των ομολόγων σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης, συναντούν μια Ευρώπη δύσπιστη και καχύποπτη, γιατί περνάμε τις μεταρρυθμίσεις μόνο στη Βουλή, στη δε πράξη αδρανούμε, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν την Ευρώπη ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας θα δραπετεύσουμε» επισημαίνει και προσθέτει:

«Νομίζουμε στην Ένωση Κεντρώων ότι οι ξένοι κρατούν τον κ. Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα και τα περνάει όλα στη Βουλή. Αμέσως όμως μετά, τούτου προσδιοριζομένου με την είσοδο του 2017, θα τον πετάξουν έξω από την εξουσία, γιατί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων απαιτεί συνειδητά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση νεο-αριστερών που βλέπουν την Ευρώπη ως αγγαρεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ