ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Δε συζητάμε για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Δ. Βίτσας: Δε συζητάμε για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Κανείς να μην τολμήσει να σκεφτεί καν ότι μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο κ. Βίτσας θέλησε να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, αναφέροντας πως «μπορεί να είναι ήρεμος και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί, ό,τι και να λένε, όποιος και να το λέει».

«Καλύτερα να σωπάσουν αυτοί οι οποίοι δεν ανακαλούν στη μνήμη τους τα ιστορικά γεγονότα και, πολύ περισσότερο, μιλάνε για τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας, που έχει αποδείξει και με τον αγώνα και με τη θυσία, στην οποία αναφερόμαστε και σήμερα, ότι έχει και τη δυνατότητα και την ικανότητα να τα περιφρουρήσει», ανέφερε ο κ. Βίτσας χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Τέλος, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα, που δεν διεκδικεί από κανέναν τίποτα και σέβεται τις Διεθνείς Συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ