ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γαβρόγλου: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι

Κ. Γαβρόγλου: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/eurokinissi

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις ότι με την Εκκλησία θα πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», έδωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ραδιόφωνο “στο Κόκκινο”, σημείωσε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, με την συμβολή των ΜΜΕ και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

Απέρριψε εξάλλου τη σύνδεση των παραπάνω με αναφορές προς την Εκκλησία, σημειώνοντας: «όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε ... έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα». Δεν υπάρχει κανένα διφορούμενο στοιχείο, ξεκαθάρισε ο κ. Γαβρόγλου, για να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι η στάση του ελπίζει να εκτιμηθεί και να υπάρξει «αντίστοιχη ανταπόκριση».

Ο διάδοχος του Νίκου Φίλη στην ηγεσία της Παιδείας δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις για την απόφαση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι με τον προκάτοχό του συνδέονται με φιλία δεκαετιών και τον θεωρεί από τα σημαντικότερα στελέχη της Αριστεράς.

"Ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες"

Ο νέος υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο προκάτοχός του έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα και ότι τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές ... εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

"Καμία αλλαγή στα Θρησκευτικά"

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» διαβεβαίωσε ότι «καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.
«Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί», διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ