ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Δήμας: Με ποια κριτήρια επέλεξε τον Δ. Παπαδημητρίου ο πρωθυπουργός;

Χ. Δήμας: Με ποια κριτήρια επέλεξε τον Δ. Παπαδημητρίου ο πρωθυπουργός;
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Ερωτηματικά προκαλεί στη ΝΔ η επιλογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη θέση του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης λόγω των απόψεων που διατύπωσε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος.

Ο Χρίστος Δήμας με ερώτηση του στη Βουλή, καλεί το νέο υπουργό να ενημερώσει -μεταξύ άλλων- αν είχε στο παρελθόν οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή σε συζητήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πιθανότητα εφαρμογής ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα.

«Παρά το γεγονός, ότι μέσα σε δύο γραμμές κατά τη συνέντευξη Τύπου της διαδικασίας παραλαβής του υπουργείου, ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου απαρνείται την επιστημονική του δραστηριότητα και την πρόσφατη αρθρογραφία του (μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έγραφε για την ανάγκη η χώρα να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμα), η παρουσία του σε μία κορυφαία θέση για την ελληνική οικονομία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ. και διερωτάται με ποια κριτήρια τον επέλεξε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ