ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρ. Αλεξιάδης: Έπρεπε να συγκρουστώ με μεγαλύτερη δύναμη

Τρ. Αλεξιάδης: Έπρεπε να συγκρουστώ με μεγαλύτερη δύναμη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών με τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στο υπουργείο και το οποίο όπως είπε συνίσταται σε τρεις άξονες: στην αύξηση των εσόδων, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο υπουργός ανέφερε στην κ. Παπανάτσιου πως θα αντιμετωπίσει συγκρούσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε εκείνος στην υπόθεση του Κεράνη.

"Το μόνο που μετάνιωσα ήταν πως τις συγκρούσεις αυτές δεν τις έκανε με μεγαλύτερη μελέτη και δύναμη", είπε.

"Επιστρέφω στην ομάδα του κ. Πιτσιλή ως απλώς υπάλληλος και τον παρακαλώ να μην εξαντλήσει επάνω μου όλη την αυστηρότητα του", προσέθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Η κ. Παπανάτσιου είπε πως είναι πολύ βαρύ το έργο που αφήνει ο Τρυφωνας Αλεξιάδης και πως στην πρώτη διάταξη θα ειναι το λαθρεμπόριο η φοροδιαφυγή και πιο μεταρρυθμίσεις που πρεπει να ολοκληρωθούν στη φορολογία.

"Προτεραιότητα είναι να κάνουμε πράγματα πέραν του προγράμματος που θα βοηθήσουμε την καθημερινότητα", σημείωσε η υφυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ