Ο Τσίπρας κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του «ΕΛ.Α.Σ.»: «Τώρα ξεκινούν το ταξίδι και οι αγώνες μας»
Ανανεώθηκε:
Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση της ιδρυτικής του διακήρυξης
CNN Greece | Νίκος ΡαζήςΣτον Άρειο Πάγο κατέφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/06) ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη.
Από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού εκφράζεται ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή που έτυχε από τους πολίτες το νέο κόμμα του, σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την εκδήλωση παρουσίασης στο Θησείο.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του
Πηγή: CNN Greece | Νίκος Ραζής
Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του
Πηγή: CNN Greece | Νίκος Ραζής
Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του
Πηγή: CNN Greece | Νίκος ΡαζήςΕνδεικτικό της ανταπόκρισης των πολιτών είναι το γεγονός ότι κατά πληροφορίες η πλατφόρμα συλλογής υπογραφών του κόμματος βγήκε προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω της αθρόας συμμετοχής.
Ο ίδιος προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του, δεν έκανε δηλώσεις.
Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει επίσης η δικαστική λειτουργός, Μαρία Λεπενιώτη, τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε καταδικάσει την ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε πρώτο βαθμό και υπογράφει την ιδρυτική διακήρυξη.
Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράσταση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις πρώτες ώρες έσπευσαν να υπογράψουν τη διακήρυξή μας. Σήμερα καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο συμβολικά 300 από τις χιλιάδες υπογραφές, καθώς και την ιδρυτική μας διακήρυξη. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Σημαία μας είναι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη διότι η Δημοκρατία εκφυλίζεται δίχως Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη δεν ανασαίνει δίχως ισχυρή Δημοκρατία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Φιλοδοξούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, στον λαό και στην πατρίδα μας. Το ταξίδι μας και οι αγώνες μας τώρα ξεκινούν».
«Η Δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη εκφυλίζεται. Και πρέπει να δώσουμε όλοι αγώνα με σημαία μας τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τι σηματοδοτεί η παρουσία της κ. Λεπενιώτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέους πολιτικούς συσχετισμούς φέρνει η ΕΛ.Α.Σ του Αλέξη Τσίπρα: Tάσεις, αντιπαραθέσεις και πρόσωπα
Βολές Πολάκη κατά Φάμελλου για κόμμα Τσίπρα: Απαξίωση και εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ
Γιατί ονομάστηκε ΕΛ.Α.Σ. το νέο κόμμα Τσίπρα - Ποια κόμματα παίρνουν «προσκλητήριο»
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο και πως διαμορφώνοται τα δικαιώματα των κληρονόμων
00:30
24ωρη πανελλαδική απεργία στον επισιτισμό και τον τουρισμό στις 24 Ιουνίου
23:57
Η Ολλανδία δεσμεύεται να χορηγήσει στην Ουκρανία 500 εκατ. ευρώ για drones και αμυντικό εξοπλισμό
23:50
Επιπλέον χρηματοδότηση 20 δισ. δολαρίων επιδιώκει να εξασφαλίσει από τους συμμάχους η Ουκρανία
23:47