ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τα φθηνά επικοινωνιακά «μερεμέτια» τους δεν ξεγελούν πια κανέναν

ΝΔ: Τα φθηνά επικοινωνιακά «μερεμέτια» τους δεν ξεγελούν πια κανέναν
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου αναφορικά με τη στάση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για την στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ., καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο.

Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό - παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα».

«Το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το Ε.Σ.Ρ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν» υπογραμμίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ., όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣτΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο Ε.Σ.Ρ. που δεν θα είναι υποχείριο της Κυβέρνησης.

Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια” τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ