Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ: Ποιοι τοποθετούνται επικεφαλής σε κρίσιμους τομείς
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSIΤα ονόματα των βουλευτών που θα αναλάβουν ρόλους στην «σκιώδη κυβέρνηση» μέσα από τη συγκρότηση οκτώ κύκλων δημόσιας πολιτικής ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι νέες ομάδες πολιτικού συντονισμού, στελεχώνονται από βουλευτές και κομματικά στελέχη, αναλαμβάνοντας την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου, την προβολή και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, τον συντονισμό κοινοβουλευτικών, πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών, καθώς και την ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ρόλους πολιτικού συντονισμού ξεχωρίζουν πρώην υπουργοί, εν ενεργεία βουλευτές, πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες, αλλά και πρόσωπα με παρουσία στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του ηθοποιού Μιχάλη Αεράκη στον κύκλο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίπλα σε στελέχη όπως ο Στέφανος Παραστατίδης, ο Σωκράτης Κάτσικας και ο γνωστός αθλητικογράφος, Βασίλης Σκουντής.
Στον τομέα της Οικονομίας συμμετέχουν οι: Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη, Πάρις Κουκουλόπουλος και Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ, στην Εξωτερική Πολιτική και την Εθνική Άμυνα κομβικό ρόλο αναλαμβάνουν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Στέλιος Περράκης.
Αναλυτικά οι τομείς και ποιοι αναλαμβάνουν επικεφαλής:
Οικονομία
- Παύλος Γερουλάνος
- Μιλένα Αποστολάκη
- Πάρις Κουκουλόπουλος
- Φίλιππος Σαχινίδης
Εξωτερική πολιτική - Εθνική Άμυνα
- Γιώργος Παπανδρέου
- Δημήτρης Μάντζος
- Μιχάλης Κατρίνης
- Νικόλας Φαραντούρης
- Στέλιος Περράκης
Κράτος - Δημόσια Διοίκηση
- Παναγιώτης Δουδωνής
- Νάντια Γιαννακοπούλου
- Κώστας Σκανδαλίδης
- Θανάσης Γλαβίνας
Ανάπτυξη – Αγροτική Ανάπτυξη – Ναυτιλία – Τουρισμός
Άννα Διαμαντοπούλου
Γιώργος Νικητιάδης
Θάνος Πάλλης
Πάρις Τσάρτας
Κοινωνικό Κράτος – Υγεία – Εργασία – Κοινωνική Συνοχή
- Παύλος Χρηστίδης
- Λευτέρης Καρχιμάκης
- Ιωάννης Τσίμαρης
- Ράνια Θρασκιά
Παιδεία – Πολιτισμός- Αθλητισμός
- Στέφανος Παραστατίδης
- Σωκράτης Κάτσικας
- Μιχάλης Αεράκης
- Βασίλης Σκουντής
- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΘΕΣΜΟΙ
- Ευαγγελία Λιακούλη
- Χρήστος Κακλαμάνης
- Γιάννης Πανούσης
- Μανόλης Βελεγράκης
Περιβάλλον – Ενέργεια– Υποδομές
- Γιάννης Μανιάτης
- Μανώλης Χριστοδουλάκης
- Κώστας Μαθιουδάκης
- Νίκος Μήλης
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Για την αποτελεσματικότερη άσκηση προγραμματικής και αντιπολιτευτικής δράσης, συγκροτούνται οκτώ κύκλοι δημόσιας πολιτικής, οι οποίοι αντιστοιχούν στα βασικά πεδία κυβερνητικής πολιτικής και στα συναρμόδια Υπουργεία.
Σε κάθε κύκλο ορίζεται ομάδα πολιτικού συντονισμού αποτελούμενη από στελέχη που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Πολιτικό Συμβούλιο και τους Τομείς Πολιτικής του Κινήματος.
Αποστολή τους είναι:
- η συστηματική παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής,
- η προβολή και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ,
- ο συντονισμός κοινοβουλευτικών, πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών,
- η ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι ομάδες πολιτικού συντονισμού συνεργάζονται με τους υπεύθυνους των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (Κ.Τ.Ε.), τους αντίστοιχους Τομείς Πολιτικής, τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του Κινήματος, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής παρέμβασης, την ενίσχυση της κοινωνικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα φέρνουν το πρόγραμμά μας σε άμεση επαφή με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει ρόλο κομπάρσου - Ανοίγουν τον δρόμο στον Τσίπρα
ΠΑΣΟΚ: Διμέτωπος κατά Μητσοτάκη - Τσίπρα και αισιοδοξία ότι θα «ξεφουσκώσουν» τα νέα κόμματα
SPONSORED
«Η Ρωσία επιλέγει τον πόλεμο» απαντά ο Ζελένσκι ύστερα την άρνηση Πούτιν να τον συναντήσει
20:50
Στην Κύπρο για μια βδομάδα η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Ολγκίν - Θα επισκεφθεί Άγκυρα και Αθήνα
20:49
Αντώνης Σαμαράς: Η «προαναγγελία» νέου κόμματος και η σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη, Τουρκία
20:45
Η ΕΕΑ καλεί τον Λιόλιο για περαιτέρω εξηγήσεις μετά από καταγγελίες εις βάρος του
20:41