«Θα το διερευνήσουμε»: Η Κομισιόν απαντά για την τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος του Ν. Δένδια
Ο Νίκος Δένδιας
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΤο περιστατικό τουρκικής παρενόχλησης δι' ασυρμάτου στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια διερευνά η Κομισιόν.
«Έχουμε δει τις αναφορές και φυσικά γνωρίζουμε το θέμα. Θα διερευνήσουμε ακριβώς τι συνέβη και φυσικά θα είμαστε σε επαφή με τους ομολόγους μας στην Κύπρο» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίτα Χίπερ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα (8/6) ο υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε πως «ενημέρωσα τους εταίρους για περιστατικό τουρκικής παρενόχλησης μέσω ασυρμάτου, το οποίο προερχόταν από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας».
- Διαβάστε περισσότερα: Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια - Κατευθυνόταν στην Κύπρο
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έστειλε το μήνυμα ότι «οποιαδήποτε συμπεριφορά παρεκκλίνει» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε πως «όπως αναφέρθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, το περιστατικό επιβεβαιώνεται».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό» σημείωσε και έκανε γνωστό πως ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.
SPONSORED
Κρήτη: Ελεύθερος ο 56χρονος Γερμανός που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικά αεροσκάφη
16:39
Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό με φόντο το ρητορικό ερώτημα Βορίδη για την «βάρκα»
16:29
Ήχησε το 112 για τη φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
16:27
Διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο Αφγανιστάν - Συνελήφθησαν γυναίκες και παιδιά
16:20