ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κικίλιας σχολιάζει στο CNN Greece τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ (aud)

Ο Β. Κικίλιας σχολιάζει στο CNN Greece τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ (aud)

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ήταν, είναι και θα είναι πολύ καλές», τόνισε μιλώντας στο CNN Greece ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ σε 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «η ελληνική διασπορά έχει σχέσεις δυνατές και με τα δύο παραδοσιακά αμερικανικά κόμματα, τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς».

Ο κ. Κικίλιας, υπογράμμισε ακόμα ότι «η συνεργασία μας με την Αμερική θα εξακολουθήσει να είναι φιλική στο επίπεδο της συμμαχίας και σε πολύ υψηλά στάνταρ στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Αμερική δεν αλλάζει εύκολα πολιτικές, έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική και παραδοσιακές σχέσεις τις οποίες τιμά και δυναμώνει. «Αυτό δείχνει ένα μεγάλο, σοβαρό και υπεύθυνο κράτος», σημειώνει.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως για μία ακόμα φορά, οι ειδήμονες και οι ειδικοί και επιστήμονες στο κομμάτι το δημοσκοπικό έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και πως ο Τραμπ εκλέχτηκε κόντρα στα προγνωστικά και σε πολύ κόσμο του συστήματος.

«Παρατηρείται και παρουσιάζεται όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μια αντισυστημική ψήφος», ανέφερε.

Σχετικά με την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ανέφερε πως αυτή είναι πολύ σημαντική και πως η χώρα μας θα πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την επίσκεψη.

Τέλος, σχολιάζοντας την νικητήρια ομιλία του νέου προέδρου, τόνισε πως αυτή δεν έμοιαζε με τις προεκλογικές του ομιλίες και πως ήταν πιο ενωτική και συγκαταβατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ