ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για συγκρότηση ΕΣΡ: Μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης

ΝΔ για συγκρότηση ΕΣΡ: Μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Eurokinissi

Σχολιάζοντας την τελική απόφαση για συγκρότηση του ΕΣΡ, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζουν πως «η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως το κόμμα ήταν σταθερά υπέρ πραγματικά ανεξάρτητων και ισχυρών αρχών, που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους. Αυτό αποδείχθηκε με τη συγκρότηση των τεσσάρων από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές μέσα σε λίγους μήνες.

Επίσης θυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε σε καμία ανεξάρτητη αρχή, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις να προκύπτει ακόμη και ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων τους και κάνουν λόγο για αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και απέτρεψε το επιχειρούμενο «μιντιακό» πραξικόπημα.

Με την συγκρότηση του ΕΣΡ απετράπη το «μαύρο» στην ενημέρωση που ήθελε να επιβάλει ο Νίκος Παππάς και η σίγουρη ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, πράγμα που θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, κάνουν λόγο για έναν αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών καναλιών με μια μελέτη-παρωδία και ένα διαγωνισμό-φιάσκο, που αποκάλυψε τα σχέδια διαπλοκής της κυβέρνησης.

«Οι πολίτες συνειδητοποίησαν το σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε, να χτυπήσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό» τονίζουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας καθοριστική την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον «νόμο Παππά».

«Με τη σημερινή συμφωνία για συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., διασφαλίσαμε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει» και πως καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί. «Με την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, βάλαμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς. Πετύχαμε ότι θα υπάρξει ένα πραγματικά αντικειμενικό, αμερόληπτο και ισχυρό Ε.Σ.Ρ., που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τονίζουν ακόμη πως η Κυβέρνηση παραδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση, το λάθος της με τις τέσσερις άδειες, με τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής και σε ένα βαθμό με τη δήλωση του κ. Παππά.

«Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης, να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ