ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για ΕΣΡ: Αποφασιστικό βήμα για να δοθεί τέλος στην ασύδοτη λειτουργία σταθμών

Τζανακόπουλος για ΕΣΡ: Αποφασιστικό βήμα για να δοθεί τέλος στην ασύδοτη λειτουργία σταθμών
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «αποφασιστικό βήμα» για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

«Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψέγει την Νέα Δημοκρατία για την μέχρι στιγμής στάση της και τονίζει πως έστω και τελευταία στιγμή υποχώρησε και επέστρεψε στην νομιμότητα.

«Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα. Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4337/2015», λέει ακόμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «απαραίτητη» την «στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο» και υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ