ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης για ΕΣΡ: Η ΝΔ έκανε τούμπα, εμείς μείναμε σταθεροί

Β. Λεβέντης για ΕΣΡ: Η ΝΔ έκανε τούμπα, εμείς μείναμε σταθεροί
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Η ΝΔ μετακινήθηκε και έκανε "τούμπα", εμείς μείναμε σταθεροί», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη σύσταση του ΕΣΡ.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε και ταχθήκαμε με τη συνεννόηση και τη συναίνεση όσον αφορά τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ. Απαιτούσαμε την κατάργηση του νόμου ως πρώτο θετικό βήμα της κυβέρνησης. Αυτό έγινε με διαβεβαίωση προφορική του προέδρου της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον Σκάι.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και εξήγησε ότι «oι εκλογές θα προκύψουν από την οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης».

Ακόμα, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας πως «Εμείς πιστεύουμε στην κυβέρνηση συνεργασίας γιατί έτσι μόνο, η χώρα μας θα φύγει από τα μνημόνια. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις πτώχευσαν την χώρα και οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά αυτό».

Τέλος, αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα υπογράμμισε: «Η Ένωση Κεντρώων ζητά να γίνει έλεγχος σε ολόκληρο το Δημόσιο για να εντοπιστούν φαινόμενα αργομισθίας, αυτό θα πρέπει να είναι αίτημα όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αυτή είναι μια πράξη με ηθικό χαρακτήρα απέναντι στους ευσυνείδητους εργαζομένους στο Δημόσιο. Αν εντοπιστούν, τότε να φύγουν από το Δημόσιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ