ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: «Όποιος βάφτισε το ψάρι κρέας έχει ευθύνη - Το νόμος και τάξη δεν είναι δεξιά ατζέντα»

Μαρινάκης: «Όποιος βάφτισε το ψάρι κρέας έχει ευθύνη - Το νόμος και τάξη δεν είναι δεξιά ατζέντα»

Ο Παύλος Μαρινάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο στη «σκιά» των φονικών εμπρησμών έξω από τις οικίες των τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως τραγική συνέπεια τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα.  «Πόλωση επιδιώκουν αυτοί οι οποίοι κάνουν ό,τι κάνουν. Θα έλεγα ότι το κλίμα είναι φορτισμένο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η Αφροδίτη Νέστορα που πήγε στη ΝΔ μόνο για να προσφέρει και να βγει μπροστά για τις ιδέες της, θρηνεί τη μητέρα της και η ίδια βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπως και ο πατέρας της και οι γείτονές της και κάποιοι άλλοι άνθρωποι κάποια μέτρα πιο πέρα επειδή κάποιοι ήθελαν, απ΄ό,τι φαίνεται νεκρό ή τέλος πάντων τραυματίες», είπε αρχικά ο ίδιος, μιλώντας στο Action24 το πρωί της Παρασκευής (03/07).

«Πάντως πήγαν με δολοφονική διάθεση γιατί μιλάμε για δολοφονία. Αυτό λοιπόν το οποίο πρέπει να κάνουμε σε αυτή τη χώρα και όχι μόνο όταν έχουμε το πιο τραγικό γεγονός είναι να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Κι ειδικά όσοι έχουμε περάσει από ένα δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να τα λέμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Οι «γνωστοί άγνωστοι»

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι τελικά αυτοί που έκαναν την επίθεση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι είναι «οι "γνωστοί άγνωστοι" που κατά καιρούς έχουμε ακούσει, τα "παιδιά" που άλλες φορές έχουμε ακούσει, οι "ακτιβιστές", αυτοί "που κάνουν παρεμβάσεις", όλα αυτά τα απαράδεκτα που έχει ανεχτεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα που ξεκινάνε και κλιμακώνονται».

Σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις είτε τους υπέθαλπε ξεκάθαρα, είτε τους έκλεινε το μάτι, είτε έλεγε «εντάξει μωρέ ακτιβισμό έκαναν, μια κατάληψη έκαναν».

«Ο χώρος της Αριστεράς έκανε ότι δεν έβλεπε ή και τους υπέθαλπε και κάποιες φορές ο δικός μας χώρος φοβόταν να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Για παράδειγμα, για 45 χρόνια το βασικό ορμητήριο όλων αυτών ήταν τα Πανεπιστήμια… Για 45 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ανέχονταν μια παράνομη πράξη που λέγεται κατάληψη να υφίσταται στο όνομα -λέει- μιας απόφασης μιας γενικής συνέλευσης», πρόσθεσε.

«Να βρεθούν όλοι αυτοί»

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «ήρθε μία κυβέρνηση, έσπασε τις καταλήψεις, κατήργησε το άσυλο ανομίας και το έφερε στην πραγματική του έννοια και τα παιδιά αυτά ξεβολεύτηκαν. Εγώ δεν θα κρύψω τα λόγια μου. Δεν αρκεί που εκκενώσαμε τις καταλήψεις. Πολύ σημαντικό: πρέπει όλοι αυτοί να βρεθούν γιατί ακόμα κι ένα τρικάκι που πετάει κάποιος, δηλαδή χαρτάκι στο σπίτι κάποιου, τρομοκρατεί αφάνταστα το παιδί του, τη γυναίκα του και τους γείτονές του…».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην ατομική ευθύνη. «Όποιος νομιμοποιεί ή έστω κάνει ότι δεν βλέπει την επίθεση στο σπίτι κάποιου ακόμα και με τρικάκι, όχι μόνο με εκρηκτικό μηχανισμό, που έχουν έρθει και στο δικό μου σπίτι και όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε δημοσιογράφους και πολίτες και όποιον δεν τους αρέσει.

Όποιος μιλάει για ακτιβισμό για κάποια έστω και ήπια παράνομη πράξη, όποιος κάνει συναυλία για να υπερασπιστεί ακροαριστερούς που έκαναν κατάληψη στα προσφυγικά, όποιος δηλαδή κάνει το μαύρο-άσπρο για τις ιδεοληψίες του -όχι ποινικά, άλλο πράγμα το ποινικό σκέλος άλλο πράγμα η πολιτική συζήτηση- αλλά όποιος βάφτισε το ψάρι κρέας για τις ιδεοληψίες του ή ανέχτηκε αυτές τις συμπεριφορές έχει πολιτικά ευθύνη, όποιος κι αν είναι αυτός. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν σ' έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και δεν αναφέρομαι στους πολίτες αλλά σε αυτούς που είχαν θέσεις ευθύνης», είπε.

«Το νόμος και τάξη δεν είναι δεξιά ατζέντα»

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ζήσει αυτά κι έχουν βγει από τα πανεπιστήμια με αίματα μόνο και μόνο γιατί δεν ανήκαν στον πολιτικό χώρο αρεσκείας αυτού του άκρου.

Ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης που κυβερνά επτά χρόνια ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Είμαστε η κυβέρνηση που έχει κάνει όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, το να πετάς αυτούς έξω από τα πανεπιστήμια και να τους στέλνεις στη Δικαιοσύνη όταν δεν έχει γίνει αυτό για 45 χρόνια είναι μία πρόοδος, έχει βάλει τάξη στα γήπεδα, έχει εξαρθρώσει πολλές και σημαντικές εγκληματικές οργανώσεις. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, οι άνθρωποι αυτοί και η δράση τους δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί και πρέπει χθες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό πέραν της σύλληψης να είναι «δεμένη» μια υπόθεση, μιλώντας και ως νομικός.

«Το "νόμος και τάξη" δεν είναι μία δεξιά ατζέντα», τόνισε. «Η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Δημοκρατία» είπε και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό όχι μόνο να συλληφθούν οι υπεύθυνοι αλλά και να υποστούν κυρώσεις.