ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ.Τσίπρας: Ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο

Αλ.Τσίπρας: Ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη (φωτογραφία αρχείου)

«Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας σε άρθρο του.  

Ο τίτλος του άρθρου είναι "με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία", και δημοσιεύεται στην "Εφημερίδα των Συντακτών" του Σαββάτου 12 Νοέμβρη. Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι "η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα», ενώ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις πολιτών και Αριστεράς τονίζει ότι "η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι' αυτό και αντέχει".

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως "αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα. Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του" και καταλήγει λέγοντας "με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ