Γιώργος Καραμέρος: Υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Καραμέρος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΤην παραίτησή του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε την Παρασκευή (10/7) ο Γιώργος Καραμέρος στον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.
Πρώτος επιλαχών στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής είναι ο Χρήστος Σπίρτζης και εφόσον αρνηθεί, ακολουθεί η Μυρτώ Κοροβέση, αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες-Προοδευτικό Κέντρο».
Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Καραμέρος είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στα social media την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα προ ημερών, ενώ είχε ενημερώσει για την απόφασή του και τον -παραιτηθέντα πλέον- πρόεδρο του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.
Η επιστολή του

«Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή»
Ο κ. Καραμέρος είχε δεσμευτεί πως θα παραμείνει «στην πρώτη γραμμή, αλλά ως ενεργός πολίτης, απλός «στρατιώτης» στην αναγκαία νικηφόρα προοδευτική συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της Αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας που με αφορά ως έκφραση και εκπροσώπηση».
«Η απόφαση μου ελήφθη σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τους ανθρώπους που συμπορεύομαι στην Ανατολική Αττική και την οικογένειά μου» είχε σημειώσει στην ανάρτησή του στο Facebook.
«Η πρωτοβουλία Τσίπρα δημιουργεί προοπτική για την Ελλάδα»
Την ίδια ώρα, στρέφει το βλέμμα του προς το κόμμα Τσίπρα αναφέροντας πως «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση Ό,τι είπα λοιπόν, το κάνω. Σέβομαι το κοινοβούλιο και τη λειτουργία του. Είναι η καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Ο κ. Καραμέρος τονίζει πως επιλέγει «ως ελάχιστο υπόδειγμα την επιστροφή της έδρας στο κόμμα καθώς η όποια εξουσία, δεν είναι ιδιοκτησία αλλά παρακαταθήκη. Δεν εγκαταλείπω. Θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτήν την παρακαταθήκη με σεβασμό προς όλους. Νέους αλλά και έμπειρους συναγωνιστές».
Τέλος της εβδομάδας η επίσημη παραίτηση - Πρώτος επιλαχών ο Σπίρτζης
Ταυτόχρονα, ενημερώνει πως στο τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα ενημερώσω και επίσημα τον Πρόεδρο της Βουλής για την απόφασή μου αφού πρώτα διευθετήσω κάποια αναγκαία διαδικαστικά ζητήματα με τους συνεργάτες μου».
Πρώτος επιλαχών για την κατάληψη της έδρας είναι ο Χρήστος Σπίρτζης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παραιτείται από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Καραμέρος - Στήριξη στην πρωτοβουλία Τσίπρα
«Βολές» Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Δεν έχετε ιδέα πόσο θα κοστίσει»
11:52
Η πρώτη αντίδραση του συζύγου της Βάγιας Νέστορα μετά τις συλλήψεις: «Θα ρώταγα γιατί τέτοιο μίσος»
11:45
Η Ταπισερί της Μπαγιέ έφθασε στο Λονδίνο - Θα εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο
11:41
Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Σχέδιο δολιοφθοράς απέτρεψαν οι Ρώσοι
11:23