ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για εκλογή προέδρου - Αλλαγή σελίδας με τη Ρένα Δούρου στο τιμόνι

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για εκλογή προέδρου - Αλλαγή σελίδας με τη Ρένα Δούρου στο τιμόνι

Η Ρένα Δούρου

CNN Greece/ Nίκος Ραζής

Στα χέρια της Ρένα Δούρου περνά σήμερα το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αναμένεται να την εκλέξει επικεφαλής σε ψηφοφορία που αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σε αίθουσα της Βουλής.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή οκτώ βουλευτών.

Η εκλογή της κυρίας Δούρου είναι βέβαιη καθώς αποτελεί τη μοναδική υποψήφια μετά την αποχώρηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, πάντως, ακόμη και αν παρέμενε στην κούρσα δεν θα είχε πολλές πιθανότητες εκλογής.

rena dourou

Η Ρένα Δούρου

Νίκος Ραζής/ CNN Greece

Με χθεσινή δήλωσή της ενόψει της σημερινής ψηφοφορία η κυρία Δούρου επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο λαβωμένο από τις συνεχείς διασπάσεις κόμμα το οποίο στις δημοσκοπήσεις κινείται μεταξύ 1% με 1,5%. «Η ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, η αναδιάταξη των δυνάμεών του ενόψει της συμμετοχής του στις επερχόμενες εκλογές, είτε με ένα ενωτικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο, είτε αυτόνομα, είναι μονόδρομος και πρέπει να ξεκινήσει από την ΚΟ» ανέφερε.

Δούρου: όχι σε διχαστικές συμπεριφορές και προσωπικούς ανταγωνισμούς

Παράλληλα, η επικείμενη Πρόεδρος έδωσε μια πρώτη γεύση της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ξεκαθαρίζοντας ότι θα μπει τέλος στις διχαστικές συμπεριφορές στην Κουμουνδούρου.

polakis, polakhs

Ο Παύλος Πολάκης

Νίκος Ραζής/ CNN Greece

«Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, απέναντι στους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν, με σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, συνέπεια, χωρίς διχαστικές συμπεριφορές και προσωπικούς ανταγωνισμούς, βάζοντας το ‘εμείς’ πάνω από τα ‘εγώ’, με σεβασμό στις απόψεις όλων, ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει διαχρονικά το ήθος της Αριστεράς, έχουμε το χρέος να κάνουμε την ΚΟ την αιχμή του δόρατος του αγώνα μας κατά της διεφθαρμένης δεξιάς κυβέρνησης. Και την αφετηρία για την αναγέννηση του κόμματός μας» τόνισε.

Γραμματέας ο Παππάς - επικεφαλής εκλογικού αγώνα ο Πολάκης

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 10:30 θα συγκληθεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η οποία θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα. Επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Νίκος Παππάς ενώ αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα και ο Γιάννης Μπουλέκος.

syriza, pappas

Ο Νίκος Παππάς

Νίκος Ραζής/ CNN Greece

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο κ. Παππάς τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. «Η συγκρότηση συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις εθνικές εκλογές αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή. Η συλλογική ηγεσία θα αναλάβει τον συνολικό συντονισμό της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας ενόψει των εθνικών εκλογών. Αποστολή της δεν θα είναι μόνο ο εκλογικός σχεδιασμός. Θα είναι η οργάνωση της εξωστρέφειας του κόμματος, η ανάδειξη του προγράμματός μας και η διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής πολιτικής παρέμβασης σε ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε.

akrita

Η Έλενα Ακρίτα

CNN Greece/ Νίκος Ραζής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης θα αναλάβει επικεφαλής του υπό ίδρυση τμήματος εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ.