ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης στην κοινωνία - Παρεμβάσεις 160 εκατ. στο ΟΑΚΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης στην κοινωνία - Παρεμβάσεις 160 εκατ. στο ΟΑΚΑ

Επιθεώρηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα έργα του ΟΑΚΑ.

/ ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ / EUROKINISSI

Το μήνυμα ότι «όσο η οικονομία αποδίδει, τόσο θα μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης στην κοινωνία» στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το ΟΑΚΑ στο οποίο βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (20/7).

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ για τη σημασία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλώνοντας πως σκοπός «είναι να μετατρέψουμε το ΟΑΚΑ όχι μόνο σε χώρο άθλησης αλλά σε ένα χώρο αναψυχής και πρασίνου».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του εμβληματικού στεγάστρου ενώ αρχίζει και η τοποθέτηση των 5.000 νέων πολυκαρβονικών φύλλων του.

«Έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική παρέμβαση, που ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ. Το 2019 παραλάβαμε ένα ΟΑΚΑ σε τραγική κατάσταση. Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, η αποκατάσταση του κεντρικού στεγάστρου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου πάρκου και η αύξηση των επισκεπτών στη σημαντική αυτή αθλητική εγκατάσταση.

Από το ΟΑΚΑ, σχολίασε επίσης και τον τελικό του Μουντιάλ, σημειώνοντας πως «η Ισπανία κέρδισε δίκαια και απέδειξε ότι το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι υπόθεση μόνο ενός σταρ, αλλά προϊόν συλλογικής δουλειάς».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε επίσης για την περάτωση της αντικατάστασης του αγωνιστικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά στοιχεία, χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος. Τονίστηκε παράλληλα η πρόοδος στην εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για τον στίβο, παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν ότι το στάδιο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται για τη φιλοξενία των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ποδηλατοδρόμιο, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στην ξύλινη πίστα και είναι σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης των στεγάστρων. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην «Αγορά», όπου έχουν υλοποιηθεί έργα συντήρησης στις αψίδες, έχει αναδειχθεί το Αδριάνειο Υδραγωγείο και έχει αρχίσει η ευρεία αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, περιλαμβανομένης της φύτευσης δεκάδων ελαιόδεντρων προς τιμήν ολυμπιονικών, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πόλος πρασίνου εντός του ΟΑΚΑ.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και το Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο και αυτό επισκευάζεται πλήρως. Βλέπετε από πίσω μου τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος και αυτός φυτεύεται. Ο σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το ΟΑΚΑ όχι απλά σε έναν χώρο άθλησης, διότι σήμερα παραπάνω από 15.000 αθλητές καθημερινά το χρησιμοποιούν -αναφέρομαι και στα δύο προπονητήρια, τα οποία επισκευάστηκαν πλήρως-, αλλά και σε έναν χώρο αναψυχής και πρασίνου», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ακόμη την ευκαιρία να δει την ελιά από την Ολυμπία που έχει φυτευτεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.