ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τα στοιχεία του ΑΕΠ δεν είναι για πανηγυρισμούς – Τι απαντά η κυβέρνηση

ΝΔ: Τα στοιχεία του ΑΕΠ δεν είναι για πανηγυρισμούς – Τι απαντά η κυβέρνηση
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ' τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ' τρίμηνο ήταν καταστροφικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Θυμίζουμε ότι πέρυσι η κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δισ. ευρώ», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.
Όσο για το "αποτύπωμα" της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

"Η απάντηση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού"

«Όσο η οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνεται: «Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».

"Νέα αντίδραση της ΝΔ"

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη.
Οι μόνοι που δεν κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλουν να την κατανοήσουν, είναι ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ