ΕΛΑΣ: Επικίνδυνη η εμπλοκή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη σύνοδο Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
EurokinissiΩς «επικίνδυνη» χαρακτήρισε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) την εμπλοκή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία.
Όπως επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση, τα νέα περιστατικά ενεργοποίησης της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία σε επιθέσεις από την Υεμένη, «δεν αποτελούν ευκαιρία για πανηγυρισμούς. Αντίθετα, αναδεικνύουν την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή».
Ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζει η ΕΛΑΣ, «είχε εκφράσει την αντίθεσή του για την συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για τους Patriot από το 2021, τονίζοντας ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας σε τρίτες χώρες, εκτός της ομπρέλας και εντολής των διεθνών οργανισμών στους οποίους ανήκει, υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας και τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας».
Επιπλέον, υπογραμμίζει «η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στον ελληνικό λαό, πώς εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα όταν η Ελλάδα εκτίθεται σε κινδύνους έχοντας στείλει Patriot και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία, ενώ η σαουδαραβική ηγεσία συνάπτει συμφωνίες συνεργασίας με την Τουρκία και συντονίζεται με την Άγκυρα για τις εξελίξεις στην περιοχή διμερώς αλλά και στο πλαίσιο νέων πολυμερών σχημάτων».
Καθίσταται πλέον εμφανές, τονίζει καταληκτικά η ΕΛΑΣ, ότι «όσο δεν αναλαμβάνεται μία σοβαρή πρωτοβουλία από την διεθνή κοινότητα και ειδικά την ΕΕ για την επίλυση των πολλαπλών κρίσεων στη Μέση Ανατολή (Παλαιστινιακό, Ιράν, Λίβανος, Υεμένη), τόσο αυξάνεται η διάχυση των κινδύνων στην ευρύτερη περιοχή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστίες από την Σ.Αραβία σε Δένδια για την κατάρριψη drone από τους ελληνικούς Patriot
Νέα κατάρριψη drone από την Υεμένη από τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία
Οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψαν και drone από την Υεμένη μετά τους πυραύλους
Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 27χρονη από το Μενίδι - Την εντόπισε πολίτης στο Ζεφύρι
21:30
Από τον E65 μέχρι τον ΒΟΑΚ - Τα πέντε έργα υποδομών που αλλάζουν την Ελλάδα
21:17
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε
21:03
Κρήτη: Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρός 25χρονος συνεπιβάτης μηχανής
20:49