ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπαλαούρας: Ιστορικά υπάρχει το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»

Γ. Μπαλαούρας: Ιστορικά υπάρχει το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»
EUROKINISSI

Λίγες ώρες απομένουν από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας δήλωσε ότι «ιστορικά υπάρχει το σύνθημα “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και από την παγκόσμια ιστορία δεν παραγράφεται τίποτα».

Ο Γεράσιμος Μπαλαούρας μιλώντας σε ραδιόφωνο της Ζακύνθου (Στίγμα 97,6), παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν «και εγώ συμμετείχα σε διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και έκαιγα αμερικανικές σημαίες έξω από την αμερικανική πρεσβεία» αλλά συμπλήρωσε: «Αυτά ούτε παραγράφονται ούτε ξεχνιούνται. Εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις για τους πολέμους που δημιουργούν ιμπεριαλιστικά κράτη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε επίσης ότι «οι ΗΠΑ έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Αυτά δεν κρύβονται», ενώ πρόσθεσε ότι «Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, ευθύνονται για τις επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή με τα γνωστά προβλήματα».

«Στην Συρία, η Γαλλία και εν μέρει η Γερμανία έπαιξαν έναν ρόλο παρόμοιο ίσως και περισσότερο έντονο από ότι οι Η.Π.Α.», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το stigmafm.gr, θέλησε να διαχωρίσει την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας: «Ο Ομπάμα πάντα στήριζε τις ελληνικές θέσεις. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει επί προεδρίας Τραμπ. Η πολιτική Ομπάμα δεν είναι ίδια με την πολιτική των Μπους. Ο Ομπάμα δεν ήταν ποτέ υπέρ της λιτότητας, ανέκαμψε την οικονομία των ΗΠΑ όχι όμως και την μεσαία τάξη, γι' αυτό και εξελέγη Πρόεδρος ο Τραμπ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «όλη η υφήλιος από την ΕΕ έως τον Ισημερινό ήταν εναντίον του Τραμπ που τελικώς δυστυχώς εξελέγη».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η πολιτική στις ΗΠΑ «δεν διαμορφώνεται τόσο από τον πρόεδρο, αλλά από άλλους μηχανισμούς. ο πρόεδρος βάζει την σφραγίδα του και τον χρωματισμό του, είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα» προβλέποντας πως «ο Τραμπ θα αναγκαστεί σε πολλά ζητήματα να κάνει πίσω, όπως για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ήδη το πήρε πίσω».

Τέλος, ερωτώμενος για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και μετεκλογικά δήλωσε ότι: «Εμείς δεν είναι ότι, αλλά είπαμε και άλλα κάναμε, εμείς άλλα είπαμε γιατί δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Δεν κρύψαμε το μνημόνιο που υπογράψαμε. Εμείς δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δώσαμε μια μάχη, δεν τα καταφέραμε και αναγκαστήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράψουμε ένα δύσκολο επώδυνο και άδικο μνημόνιο» και πως «εξακολουθούμε να παλεύουμε και να νοιαζόμαστε για τους αδύναμους πολίτες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ