ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Αυτά θα πει στην ομιλία του στην Αθήνα

Επίσκεψη Ομπάμα: Αυτά θα πει στην ομιλία του στην Αθήνα

Τα βασικά σημεία του μηνύματος που θα απευθύνει στους Έλληνες, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, αποκαλύπτει με ανάρτησή του στον ιστότοπο Medium ο Μπεν Ρόουντς (Ben Rhodes) εκ των επιτελών του αμερικανού Προέδρου σε θέματα ασφάλειας και επικοινωνίας.

Όπως λέει ο κ. Ρόουντς, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισημάνει τα όσα σημαντικά πρέπει ακόμη να γίνουν αναφορικά με τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ευρώπη.

«Έχουμε δουλέψει μαζί με τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να τους βοηθήσουμε να ανακάμψουν από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των καιρών μας. Χρειάζονται επιπρόσθετες προσπάθειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη, να καταπολεμηθεί η ανισότητα και να ενισχυθεί η δημοκρατική διακυβέρνηση η οποία βοηθά τους λαούς και τις κοινωνίες να επιτυγχάνουν».

Ο κ. Ρόουντς προσθέτει επίσης ότι στη συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την οικονομία, το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ. Επίσης θα επισκεφθεί τον Παρθενώνα για να νιώσει την ιστορία της πόλης που γέννησε τη Δημοκρατία - θεμέλιο της ανθρώπινης προόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ