Τουρνάς για φωτιές: Στα όριά του ο μηχανισμός - Το παραμικρό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή
Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τον επερχόμενο ήπιο καύσωνα
Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής ΠροστασίαςΔραματική έκκληση στους πολίτες να ακούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τα μηνύματα του 112 απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς «έχουν φτάσει στα όριά του» τον κρατικό μηχανισμό.
«Είναι θέμα προστασίας της ζωής που αποτελεί και προτεραιότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του.
«Οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση. Πολλαπλά συμβάντα και ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν φέρει τον μηχανισμό στα όριά του» δήλωσε.
«Λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν μπορούν να κάνουν εναέρια ρίψεις ή υδροληψία» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «το παραμικρό συμβάν μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόρτο Γερμενό: «Κολοσσιαία επιχείρηση» μέσα στη νύχτα - Γιατί χάθηκε χρόνος στη Φωκίδα
Αντιδήμαρχος Μάνδρας: «Έχουν καεί πάνω από 100-150 σπίτια στο Πόρτο Γερμενό»
Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για τα περισσότερα οχήματα στην Ιταλία: Τι ανακοίνωσε η Μελόνι
20:49
Τι ισχύει με την ταρίφα των ταξί - Αλλάζουν οι χρεώσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης
20:38
Μαζωνάκης: Οι πρώτες ώρες στο κρατητήριο - Απεργός πείνας δηλώνει ο γιατρός, νευρική η σύζυγός του
20:27
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα
20:19