ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους, είπε ο αμερικανός πρόεδρος

Επίσκεψη Ομπάμα: Απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
REUTERS/Kevin Lamarque

Την σαφή στήριξή του στην Ελλάδα στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, παρείχε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμμένουμε στη θέση μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες, δίνοντας και τα συγχαρητήριά του στην κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου και σημείωσε ότι «ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

2016 11 15T130220Z 1132173323 D1BEUMZBUIAA RTRMADP 3 OBAMA GREECE

Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ειδική μνεία στο προσφυγικό ευχαριστώντας, τόσο στον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες, όσο και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι' αυτό το ζήτημα.Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Καλωσορίζοντας τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγάλη χαρά και τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», με τον αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό, αλλά και τον ελληνικό λαό για άλλη μια φορά για την υποδοχή που του επεφύλαξαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ