ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Στην Ακρόπολη ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν την ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος»

Επίσκεψη Ομπάμα: Στην Ακρόπολη ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν την ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος»
REUTERS/Yorgos Karahalis/Pool

Με την ξενάγησή του στην Ακρόπολη ξεκινά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πριν αναχωρήσει για Βερολίνο, το μεσημέρι, θα βρεθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου θα εκφωνήσει ομιλία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το πρωί της Τετάρτης τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο των οποίων το μνημείο θα παραμένει κλειστό σήμερα για το κοινό.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη είναι από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

final
final 1
final 2

final 3
final 4
final 5
final 6
final 7

Στη συνέχεια η εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου θα κατευθυνθεί προς το Φάληρο, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον χώρο που επελέγη ως καταλληλότερος για να εκφωνήσει την ομιλία του.

Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα βρίσκονται περίπου χίλια άτομα για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυστηρά με τον έλεγχο των παρευρισκομένων να είναι εξονυχιστικός.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν ο έλεγχος να γίνεται στα πρότυπα αυτών στα αεροδρόμια, γι αυτό και στην πρόσκληση αναφέρεται ρητώς ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Κέντρο Πολιτισμού τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της ομιλίας.

Η περιοχή θα θυμίζει φρούριο, όπως άλλωστε και όλα τα σημεία της πρωτεύουσας από τα οποία περνά η αμερικανική αποστολή.

Μετά την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος θα κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, επόμενο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, της τελευταίας με την ιδιότητα του προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ