Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017
Το ενδεχόμενο να τεθούν οι Ανεξάρτητες Αρχές υπό το "κέλυφος" της Βουλής εξετάζει ο Νίκος Βούτσης. Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος του Σώματος διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται σε διοικητική υπαγωγή τους.
«Συζητιέται ακόμη και η περίπτωση οι Ανεξάρτητες Αρχές να μην είναι στα υπουργεία, αλλά να ανήκουν εν συνόλω στη Βουλή ως οργανικό μέρος της λειτουργίας της, ως αντίβαρο στην εκτελεστική εξουσία, δεν μιλώ για διοικητική υπαγωγή, αλλά για μία πιο στενή σχέση», επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.
Ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017 είναι μειωμένος κατά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 132.985.000 ευρώ, μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ σε σχέση με το 2016 (ποσοστό μείωσης 2,23%). Τα στοιχεία δείχνουν, ότι από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση οι συνολικές μειώσεις στον προϋπολογισμό της Βουλής, ανέρχονται στο 40%.
Υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσε παρών, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.
SPONSORED
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45