ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Ελπιδοφόρα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

Α. Τσίπρας: Ελπιδοφόρα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α. αυτήν την κρίσιμη περίοδο, επιβεβαίωσε τη νέα ελπιδοφόρα σελίδα που έχει ανοίξει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», αναφέρει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας απολογισμό από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας, με αναρτήσεις του στα social media αποχαιρέτησε τον Αμερικανό Πρόεδρο και σημείωσε ότι «έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς».
Αναλυτικά όσα έγραψε ο Πρωθυπουργός για τον Μπαράκ Ομπάμα και οι φωτογραφίες που ανήρτησε:

«Αποχαιρετούμε τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή φύλου.

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να οικοδομήσουμε κοινωνίες που προσφέρουν ελπίδα και προοπτική για όλους απέναντι στο ανερχόμενο ρεύμα σκεπτικισμού και περιχαράκωσης που απειλεί τη δημοκρατία.

Η παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α. αυτή τη κρίσιμη περίοδο, επιβεβαίωσε τη νέα ελπιδοφόρα σελίδα που έχει ανοίξει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ