ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Τί συζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο

Επίσκεψη Ομπάμα: Τί συζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο
Facebook

Με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επίσκεψη Ομπάμα συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο, πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ειδικά όπως είπε, αυτήν την δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή, στην οποία θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση.

«Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση». Όπως είπε, αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας, και στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ