ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο Ομπάμα δεν βοήθησε όταν μπορούσε

Βαρουφάκης: Ο Ομπάμα δεν βοήθησε όταν μπορούσε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ως επίσκεψη «άνευ ουσίας» χαρακτήρισε αυτή του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο BBC με αφορμή του ταξίδι του απερχόμενου αμερικανού προέδρου στην Αθήνα και θυμήθηκε ένα δικό του ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο του 2015.

«Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε τότε μια σχετικά ανεπίσημη γλώσσα για να περιγράψει τη λιτότητα και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Όπως, όμως, του είχα πει, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεν ακολουθούσε τη γραμμή του και συνέχισε να μην το κάνει κι αργότερα» τόνισε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή ήταν μια περίοδος κατά την οποία ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά ακόμα και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Το τωρινό ταξίδι του ίσως να ήταν ευχάριστο για τον ίδιο, αλλά εντελώς άνευ σημασίας για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ