Κυπριακό: «Όχι» Κουτσούμπα σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε την Πέμπτη ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεσή του «σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό ζήτημα που δεν θα ενώνει, αντίθετα θα χωρίζει τον Κυπριακό λαό».
Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε στον πρόεδρο της Κύπρου τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, «που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει, άλλωστε και ένα κράτος».
Από αυτήν την σκοπιά, συνέχισε ο γγ του ΚΚΕ, «εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό, στον δίκαιο αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης πραγματικά στον τόπο του».
Επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Στρατηγικά μηνύματα και πλούσια ατζέντα - Τι ανάφερει διεθνολόγος στο CNN Greece
07:21
Λέκκας για σεισμό στο Λασίθι: «Αισθητός και σε Κάσο και σε Κάρπαθο - Περιμένουμε τις καταγραφές»
07:11
Live: Αβέβαιη η διάρκεια του πολέμου στο Ιράν - «Μην με πιέζετε για το χρονοδιάγραμμα» λέει ο Τραμπ - Παρατάθηκε κατά τρεις εβδομάδες η εκεχειρία στο Λίβανο
07:10
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
07:00