ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΑΕΝΑΟΝ: Βάζουμε τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών

Μητσοτάκης για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΑΕΝΑΟΝ: Βάζουμε τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελετή υπογραφής σύμβασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΑΕΝΑΟΝ

INTIME NEWS

Ως το τέλος μια εκκρεμότητα δεκαετιών  περιέγραψε την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου «ΑΕΝΑΟΝ» o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εξοφλείται «ένα χρέος της πολιτείας προς τους κατοίκους των όμορων δήμων αλλά και συνολικά τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, που έβλεπαν μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής να μένει για πάρα πολύ καιρό παγιδευμένη στην πλήρη αδράνεια. Γιατί το πάρκο θα γίνει ένας αδιάκοπος πνεύμονας προόδου. Ένα έργα που δυστυχώς όπως και πολλά άλλα κρύβει το παρελθόν του πολλά επεισόδια γραφειοκρατικής τρέλας», και πρόσθεσε:

«Στο τέλος η κυβέρνηση και η περιφέρεια μπόρεσαν με πολύ κόπο να το θέσουν επιτέλους σε τροχιά, οδηγώντας στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης».

Το πάρκο ΑΕΝΑΟΝ

Το έργο αφορά την αναμόρφωση περισσότερων από 500 στρεμμάτων στο παράκτιο μέτωπο, με περίπου το 75% της έκτασης να προορίζεται για πράσινο και το υπόλοιπο για πολιτιστικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές και ήπιες εμπορικές χρήσεις. Η Περιφέρεια σχεδιάζει παράλληλα την ενοποίηση του πάρκου με τις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do και της Πλατείας Νερού, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα σχεδόν 1.000 στρέμματα ενιαίου παραλιακού χώρου.

Το έργο πλέον μπαίνει σε φάση κατασκευής.